Bij alle deelnemende bedrijven zetten professionals van drie managementlagen zich in om natuurlijk kapitaal in hun bedrijfsvoering te integreren. Met behulp van het zesstappenplan van Leaders for Nature streven deze bedrijven naar een netto positieve impact op biodiversiteit en ecosystemen. Dit betekent dat zij bijdragen aan het behoud van biodiversiteit en ecosystemen, terwijl zij tegelijkertijd de negatieve effecten van hun economische activiteiten minimaliseren en op duurzame wijze gebruikmaken van natuurlijk kapitaal. Leaders for Nature begeleidt haar leden bij elke stap in dit proces met inspiratie, kennis & training en projectsupport.

Op dit moment bestaat het Nederlandse Leaders for Nature netwerk uit ABN AMRO, AkzoNobel, Arcadis, Cofely, Desso, DSM, Eneco, Essent, FMO, FrieslandCampina, IBM, ING, Interface, Nutreco, Philips, Port of Amsterdam en PwC.

Als onderdeel van het bredere IUCN netwerk brengt Leaders for Nature niet alleen bedrijven samen, maar biedt zij ook een platform voor samenwerking met partners als ngo’s, overheden en kennisinstellingen.

 

CONTACTPERSOON
Miriam van Gool
020 6261732