Fanny Verkuijlen | Expert green economy

Het streven naar een groene en gezonde toekomst is wat Fanny drijft.  Bij IUCN NL geeft ze invulling aan deze ambitie door te werken als projectleider voor het programma Onder het Maaiveld en als landencoördinator voor Oeganda in het programma Mobilising More 4 Climate.

In haar werk richt Fanny zich op het vinden van de symbiose tussen alle betrokken belanghebbenden. Om echt een verandering te bereiken in de manier waarop we voor ons landschap zorgen, moeten we dit samen doen en rekening houden met de perspectieven van alle betrokkenen. Fanny zoekt naar een systemische aanpak om de beste mogelijkheden te analyseren en een gemeenschappelijke basis te vinden om op voort te bouwen. Dat is in het belang van de biodiversiteit, gemeenschappen en de toekomst van onze planeet.

Fanny heeft een enorm zwak voor de kleinste wezens van allen, de vele verbluffende microben van onze planeet. Wanneer je naar de wondere wereld van microben kijkt is het haast alsof je in een andere kosmos terecht komt. Ze kunnen de meest felle kleuren hebben, ongebruikelijke vormen aannemen en bestand zijn tegen extreme omstandigheden. Leven zonder deze bacteriën, algen en schimmels zou ongelooflijke saai zijn en waarschijnlijk niet eens mogelijk. In het programma Onder het Maaiveld focussen we op herstel van bodem biodiversiteit in Nederland. Gezonde bodems zijn een belangrijke leefomgeving voor veel microben en een rijk bodemleven is de basis voor al het leven bovengronds. Laten we dat ongelooflijke onzichtbare leven goed koesteren en ook de microbiële biodiversiteit behouden.

Fanny Verkuijlen