Barbara Hendus | Expert Extractives & Conservation

Als Expert voor Extractives & Conservation werkt Barbara aan projecten met een breed scala aan onderwerpen bij IUCN NL. Barbara is geïnteresseerd in alle projecten die natuur, wilde dieren en mensen ondersteunen. Zo doet ze de wereldwijde coördinatie van het mercury governance project en ondersteunt ze herbebossing in Ghana.

Voordat Barbara in 2019 bij IUCN NL kwam, werkte ze in het veld in verschillende functies. Ze verzamelde gedragsgegevens van grote zoogdieren voor de Wildlife Conservation Society in de Democratische Republiek Congo en leidde het stageprogramma van de Alliance for a sustainable Amazon in Peru. Barbara heeft een internationale Erasmus Mundus Master in Tropische Biodiversiteit en Ecosystemen behaald aan de Vrije Universiteit Brussel, Université libre de Bruxelles en Università degli Studi di Firenze.

Barbara wordt gedreven door haar fascinatie en liefde voor dieren, wat zich ook vertaalt in haar privéleven. Ze is altijd omringd door dieren en alles wat met dieren te maken heeft, wekt haar interesse.