Charlotte Floors | Senior Expert Planning Monitoring Evaluation and Learning

Als Expert Planning Monitoring Evaluation and Learning ontwerpt en implementeert Charlotte Floors de monitoringsystemen van IUCN NL’s projecten en analyseert en communiceert ze over de voortgang en impact. In dit werk destilleert ze inzichten en lessen uit informatie en data om de relevantie en het belang te laten zien van natuurbehoud en de mensen die zich hiervoor inzetten. Het ondersteunen en verbinden van mensen, het gezamenlijk reflecteren op successen en uitdagingen en het zetten van concrete vervolgstappen is wat haar drijft. 

Charlotte werkt voornamelijk aan het programma Forests for a Just Future, wat goed aansluit bij haar achtergrond. Van jongs af aan is Charlotte gepassioneerd door de natuur in het algemeen en bossen en vogels in het bijzonder. Ze heeft een BSc in bos- en natuurbeheer en een MSc in bos- en natuurbeleid aan de Wageningen Universiteit. De tijd die zij doorbracht in de Fillipijnen en Bolivia wekte haar interesse in natuurbehoud door lokale gemeenschappen.

Voordat ze in 2016 bij IUCN NL kwam, deed ze ervaring op met de coördinatie, monitoring en communicatie van grote partnerschapsprogramma’s over rampenrisicovermindering, klimaatadaptatie en ecosysteembescherming en -herstel bij Wetlands International en Het Nederlandse Rode Kruis.

In haar dagelijks leven houdt ze van koken voor en met vrienden, muziek (maken) en bordspellen.

Charlotte Floors