Deel

Pagina delen met AddThis

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 4,3 miljoen loten mee met de loterij. Met hun lot maken deelnemers maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat ten minste 40 procent van de lotprijs bestemd is voor 107 goededoelenorganisaties.Logo Nationale Postcode Loterij

Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,8 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Niet alleen IUCN NL, maar ook diverse lidorganisaties van IUCN ontvangen elk jaar steun. Op het laatste Goed Geld Gala in maart 2019 schonk de Nationale Postcode Loterij een recordbedrag van 370 miljoen euro aan goede doelen. 

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen en Duitsland, waar de loterijen fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. 

Nationale Postcode Loterij maakt aankoop bedreigde natuur mogelijk

Met de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij beheert IUCN NL sinds 2001 het landacquisitiefonds Small grants for the Purchase of Nature (SPN). Het fonds stelt natuurorganisaties in zuidelijke landen in staat om eigenaar te worden van lokale natuurgebieden en deze te beschermen. Sinds de oprichting in 2001 heeft IUCN NL de aankoop van ruim 35.000 hectare mogelijk gemaakt.

Nationale Postcode Loterij helpt jaguarstroperij bestrijden

IUCN NL heeft in 2019 een extra bijdrage van 2,4 miljoen euro gekregen voor het project 'Operation Jaguar'. Met dit project zetten wij alles op alles om de stroperij en illegale handel in jaguardelen een halt toe te roepen. Door de criminele netwerken te ontmaskeren, en de opsporing en vervolging door autoriteiten te professionaliseren, willen we deze wildlife crime bestrijden. Ook zetten we in op preventie door stropers te weren uit de leefgebieden van jaguars. Zo kan dit toproofdier zijn belangrijke rol in het ecosysteem blijven vervullen. Voor dit project werken we samen met IFAW en Earth League International.

Nationale Postcode Loterij helpt veiligheid natuurbeschermers vergroten

IUCN NL heeft in 2016 een extra bijdrage van 2,18 miljoen euro gekregen voor het project ‘Bescherm de natuurbeschermer’. Dit project verbetert de veiligheid van bedreigde natuurbeschermers in Colombia, Peru, DR Congo, Indonesië en de Filippijnen. IUCN NL werkt hiervoor samen met Milieudefensie, Friends of the Earth International en Global Witness. Dit project loopt van 2016-2019.

 

 

DeelPagina delen met AddThis