Deel

Pagina delen met AddThis

Documentaire over smerige goudwinning op World Resources Forum

10 augustus 2015

Het World Resources Forum in het Zwitserse Davos vertoont vanaf 12 oktober Behind the Dirty Gold. Deze documentairefilm brengt het verlies voor de natuur, de lokale bevolking en de economie in beeld van illegale goudwinning in Peru, Bolivia en Brazilië. De film is gefinancierd door IUCN NL.

“Zwitserland is wereldwijd de grootste importeur van goud uit deze drie landen. Het is essentieel dat bedrijven en overheden weten wat illegale goudwinning doet met de mensen en de natuur daar”, zegt Liliana Jáuregui, senior advisor bij IUCN NL.

Bij illegale goudwinning in Peru, Bolivia en Brazilië worden grote delen van het oerwoud in de Amazone weggevaagd en komt extreem giftig kwik in het milieu. Dit leidt niet alleen tot vergiftiging van de lokale bevolking maar ook tot uitbuiting en gewelddadige conflicten met de illegale mijnbouwers.

Het World Resources Forum is een wereldwijd platform waarop academici, politici, ondernemers en maatschappelijk organisaties de gevolgen van niet-duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen bespreken.

De documentaire is in zijn geheel te bekijken via www.lasrutasdeloro.com.

DeelPagina delen met AddThis

Reactie toevoegen

Meer artikelen van: Liliana Jauregui