Deel

Pagina delen met AddThis

Evenement vol uitdagingen over duurzaamheid

10 maart 2015

Op vrijdag 17 april vindt het jaarlijkse Leaders for Nature Forum plaats in Eindhoven. Centraal tijdens dit evenement staan elf uitdagingen die organisaties hebben op het gebied van duurzaamheid. Doel is om samen met vertegenwoordigers van de overheid, natuurorganisaties en het bedrijfsleven te komen tot innovatieve oplossingen.

Een van de uitdagingen is om meer groen te creëren in de omgeving van ziekenhuizen. In een andere uitdaging is Arcadis op zoek naar een slimme aanpak om leveranciers te betrekken bij hun duurzaamheidsdoelstelling, terwijl het Havenbedrijf Amsterdam onderzoekt op welke manier ze kan bijdragen aan de verduurzaming van de cacaoketen. In totaal zijn er elf uitdagingen geformuleerd door DSM, Arcadis, IVN Nederland, Staatsbosbeheer, Desso, FMO, Philips, IUCN Brussel, ING, VBDO en Port of Amsterdam. Deze worden in werksessies door multidisciplinaire teams behandeld.

“Dat is ook het unieke aan dit evenement”, aldus Romie Goedicke van IUCN NL. “Dat mensen met diverse achtergronden gezamenlijk gaan werken aan oplossingen die bijdragen aan de transitie naar een duurzame, groene economie. Door de krachten van diverse stakeholders te bundelen kunnen we die transitie realiseren.”

De werksessies worden afgewisseld met presentaties van sprekers Mike Dilger, die natuurreportages maakt voor de BBC, en Dirk Jan Koch, speciaal gezant natuurlijke hulpbronnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Rick Torken, directeur bij ABN Amro Brazilië bespreekt de rol van de financiële sector in vergroening van de economie.

Het Leaders for Nature Forum, getiteld ‘Shared resources, joint solutions’ wordt georganiseerd door IUCN NL. Aanmelden voor een van de zogenoemde challenge teams kan via www.leadersfornature.nl.

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Romie Goedicke