Deel

Pagina delen met AddThis

Het Groene Verkiezingsdebat

Algemeen
1 februari 2017

Op 15 maart 2017 gaat Nederland weer naar de stembussen voor de Tweede Kamerverkiezing. Om de beste keuze te kunnen bepalen voor een duurzame toekomst organiseren IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center op 19 februari 'Het Groene Verkiezingsdebat' in de Rode Hoed in Amsterdam.

Tijdens ‘Het Groene Verkiezingsdebat’ krijgen woordvoerders van de politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in het parlement de kans om voor een breed publiek de degens te kruisen over de beleidsvoornemens op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur. Inleidingen worden verzorgd door Louise Vet, directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) en professor Evolutionaire Ecologie aan de Universiteit Wageningen, en Johan van de Gronden, bestuurslid IUCN NL. De presentatie van het debat is in handen van Jort Kelder.

Ten groene veranderen?

De kern van het debat draait om de vraag: 'Gaat Nederland de komende regeringsperiode ook ten groene veranderen?'. In vrijwel alle verkiezingsprogramma’s staan ambities over thema’s als duurzaamheid, natuurbeheer, klimaat, grondstoffen, energie. Maar hoe concreet en ambitieus zijn de ideeën van de politici? Willen de partijen het ook echt, of zijn het mooie woorden die bij de eerste economische tegenwind weer verwaaien? Dit is de kans om te horen wat politici echt willen doen voor de toekomst van de natuur.

Datum & tijd

zondag 19 februari vanaf 15.00 uur

Locatie

De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam

Aanwezige partijen

  • PvDA Kirsten van den Hul
  • SP Eric Smaling
  • GroenLinks Suzanne Kröger
  • D66 Stientje van Veldhoven
  • Partij voor de Dieren Esther Ouwehand
  • VVD Remco Dijkstra
  • 50Plus Theun Wiersma
  • CDA Agnes Mulder

Livestream

Het debat is te volgen via een livestream op facebook.com/museumnaturalis

Tickets zijn te koop voor €5,- per persoon, inclusief drankje.

Koop ticket

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Carl Königel