Deel

Pagina delen met AddThis

Innovatieve ideeën voor klimaatprojecten op Nationaal Sustainability Congres

25 oktober 2017

Wie heeft het meest veelbelovende businessplan om klimaatproblemen in ontwikkelingslanden tegen te gaan? Op 9 november presenteren zes finalisten van de Mobilising More (MoMo) for Climate Challenge hun ideeën voor een jury van investeerders. Het klimaatproject met het grootste investeringspotentieel wint 25.000 euro startkapitaal om de business case verder aan te scherpen.

“Het doel van Mobilising More is om het aanbod van interessante investeringskansen in groene projecten te vergroten, zodat we private geldschieters kunnen mobiliseren”, vertelt Maxime Eiselin van IUCN NL, een van de initiatiefnemers van MoMo. “Vanuit de financiële sector is er steeds meer belangstelling voor projecten met een positieve impact op het klimaat. Maar investeerders eisen wel dat er een duidelijke business case in zit.”

Via MoMo krijgen kansrijke projecten begeleiding in het financierbaar maken. Eiselin: “De overheid kan hier ook aan bijdragen, bijvoorbeeld door barrières voor private investeerders weg te nemen via beleid of andere overheidsinstrumenten."

De finale van MoMo vindt plaats op 9 november tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Den Bosch. “Voor private investeerders is dit een geweldige mogelijkheid om kennis te maken met projecten met een groen en duurzaam resultaat.”

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Voor relaties van IUCN NL gelden speciale kortingen tot 150 euro op het toegangsbewijs voor het Nationaal Sustainability Congres

Koop ticket met korting

 

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Maxime Eiselin