Deel

Pagina delen met AddThis

IUCN NL-partner in gesprek over onderdrukking inheemse activisten in de Filippijnen

6 juni 2018

Joan Carling, inheems leider en partner van IUCN NL, is een van de natuur- en mensenrechtenbeschermers die onlangs werden gebrandmerkt als terrorist, in een poging van de Filippijnse regering om activisten de mond te snoeren. Op 8 juni brengt Carling een bezoek aan Den Haag en gaat ze in gesprek over de context van toenemende onderdrukking van (inheemse) mensen die opkomen voor hun leefomgeving.

Met name in de Filippijnen, waar de mijnbouwindustrie voor veel milieuproblemen en mensenrechtenschendingen zorgt, worden activisten die hiertegen protesteren steeds vaker monddood gemaakt. De ‘terroristenlijst’ is een nieuw dieptepunt in deze trend. Onder andere de Verenigde Naties, de EU en vele organisaties (waaronder IUCN) spraken hun afkeur hierover uit.

De discussiemiddag op 8 juni wordt georganiseerd door het International Institute of Social Studies (ISS) in samenwerking met Both ENDS, IUCN NL en Mama Cash. Naast Carling komt ook Jan van de Venis, mensenrechtenadvocaat, aan het woord. Een van de centrale vragen is wat Nederland en de EU kan doen om te voorkomen dat de bewegingsvrijheid van activisten verder wordt ingeperkt. De voertaal van het programma is Engels.

Datum

Vrijdag 8 juni

Locatie

ISS, Kortenaerkade 12, 2518 AX Den Haag

Tijd

16.00 uur - 18.00 uur

Aanmelden

 

DeelPagina delen met AddThis

Reactie toevoegen

Meer artikelen van: Femke Wijdekop