Deel

Pagina delen met AddThis

IUCN NL vertelt in RTL Live over geweld tegen natuurbeschermers

19 oktober 2016

Vandaag was IUCN NL te gast in het programma RTL Live. Tijdens de uitzending vertelden Femke Wijdekop en Liliana Jauregui over het toenemende geweld tegen natuurbeschermers. Met hulp van de Nationale Postcode Loterij werkt IUCN NL in het project 'Bescherm de natuurbeschermer' aan meer veiligheid voor natuurbeschermers.

Wereldwijd riskeren elke dag mensen hun leven om op te komen voor de natuur. Als projectmedewerker bij IUCN NL staat Liliana Jauregui nauw in contact met deze mensen om hen te ondersteunen in hun werk. Ze krijgt dan ook regelmatig verhalen te horen over de gevaarlijke situaties waarin zij terechtkomen. In RTL Live vertelt ze: "Ik sprak een groep parkwachters in Peru. Zij werden overvallen en geblinddoekt in een donkere ruimte gegooid. Vervolgens werd er gedreigd hen levend in brand te steken.”

Femke Wijdekop vertelt in de uitzending over de maatregelen die IUCN NL, samen met projectpartners Milieudefensie, Friends of the Earth en Global Witness, neemt om de veiligheid van natuurbeschermers te vergroten. "We bieden bijvoorbeeld veiligheidstrainingen aan. Maar belangrijk is ook om te zorgen voor meer internationale erkenning van de rechten van natuurbeschermers."

Bekijk een fragment van het gesprek hier:

bescherm_de_natuurbeschermer_-_rtl_live

 

Of kijk de hele uitzending terug via RTL XL

 

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Femke Wijdekop