IUCN verwelkomt nieuw Nederlands lid: Stichting Leo

Algemeen
16 juni 2017

Stichting Leo is sinds deze week lid geworden van IUCN. Hiermee komt het totaal aantal Nederlandse lidorganisaties op 36. Stichting Leo zet zich voor de bescherming van grote carnivoren zoals leeuwen, luipaarden, hyena’s, tijgers en Afrikaanse honden.

Hierbij kan de kennis uit het IUCN-netwerk goed van pas komen, vindt Leo-voorzitter Hans de Iongh: “Met name de soortspecifieke kennis die bij IUCN aanwezig is, bijvoorbeeld in de Species Survival Group waar sommige van onze bestuursleden actief in zijn.”

IUCN NL fungeert als platform voor de Nederlandse IUCN-lidorganisaties, waaronder veel natuur- en milieuorganisaties maar ook wetenschappelijke instituten en de Nederlandse overheid. Directeur Coenraad Krijger van IUCN NL: “Stichting Leo heeft enerzijds ervaring in de praktijk van natuurbescherming, dankzij hun veldprojecten in verschillende Afrikaanse landen. Maar anderzijds brengen ze, dankzij hun link met onderzoeksgroep van Universiteit Leiden, ook belangrijke wetenschappelijke kennis in. Ik kijk uit naar de uitwisseling die dit kan opleveren met onze andere lidorganisaties.”

DeelPagina delen met AddThis

Reactie toevoegen

Meer artikelen van: IUCN NL