Deel

Pagina delen met AddThis

Johan van de Gronden in bestuur IUCN NL

Algemeen
23 juni 2016

IUCN NL verwelkomt Johan van de Gronden als nieuw lid in haar bestuur. Hij volgt Kitty van der Heijden op als vicevoorzitter. 

“Wij zijn erg blij dat Johan ons bestuur komt versterken,” aldus Nanno Kleiterp, bestuursvoorzitter van IUCN NL. “Met zijn sterke visie op natuurbescherming heeft Johan de afgelopen 10 jaar het belang van natuurherstel op de kaart gezet. Door zijn uitgebreide netwerk, ruime bestuurservaring en gepassioneerde inzet voor natuurbescherming, is Johan een waardevolle toevoeging aan ons bestuur.”

Johan van de Gronden (52) vervult sinds 2006 de positie van algemeen directeur bij het Wereld Natuur Fonds. Per 1 juli start hij als CEO van PUM senior experts (PUM), een vrijwilligersorganisatie gericht op duurzame groei van de MKB-sector in ontwikkelingslanden. Voorheen was hij werkzaam voor onder meer de Verenigde Naties, de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kitty van der Heijden neemt na ruim twee jaar afscheid van IUCN NL. Zij verhuist met haar gezin naar Ethiopië. Van der Heijden blijft aan als directeur van het Europese kantoor van het internationaal gerenommeerde World Resources Institute (WRI).

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: IUCN NL