Deel

Pagina delen met AddThis

Lessen over landschapsinvesteringen nu gebundeld op vernieuwde website

6 juni 2019

Landschapsinvesteringen – het mobiliseren van financiering voor duurzaam landschapsbeheer – krijgt steeds meer aandacht onder natuurbeschermers en investeerders. Maar wat werkt goed en wat niet? Wat kunnen we leren van de pioniers in dit type investeringen en hoe kunnen we hun ervaringen benutten? IUCN NL en EcoAgriculture Partners verzamelden een set aan lesmateriaal die helpt bij het stimuleren van groene financiering. 

Sinds de lancering van de Landscape Investment and Finance Toolkit (LIFT) vorig jaar, hebben de initiatiefnemers IUCN NL en EcoAgriculture Partners de ervaringen van de inmiddels zo’n 400 LIFT-gebruikers verzameld. Dit heeft nu geresulteerd in een aantal waardevolle lessen, gebaseerd op de pilotprojecten die met behulp van de toolkit zijn uitgevoerd.

De lessen zijn sinds deze week beschikbaar via de LIFT-website, die daarvoor is uitgebreid met twee nieuwe secties: de Use Cases (praktijkvoorbeelden) en een Help Center. De komende maanden zal meer materiaal worden toegevoegd die de gebruikers van LIFT ondersteuning biedt om landschapsinvesteringen en groene financiering te mobiliseringen. 

Praktijkvoorbeeld uit Mindanao, Filippijnen

Het eerste praktijkvoorbeeld dat wordt uitgelicht is het landschapsproject in Cagayan de Oro, Filippijnen. Dit project wordt uitgevoerd door Samdhana International en gesteund door IUCN NL. In een videointerview deelt projectleider Hilly Ann Roa-Quiaoit, projectleider van Samdhana, haar ervaringen over het proces en de resultaten van haar initiatief.

lifting_up_restoration_business_cases_in_cagayan_de_oro

Helpcentrum met video’s over groene financiering

Het Help Center bevat zowel geschreven als videomateriaal met lessen over diverse aspecten van landschapsfinanciering: van de basisconcepten die je nodig hebt om LIFT te kunnen toepassen, tot hoe je financiële stromen het beste kunt coördineren of een businessmodel kunt ontwikkelen.

Een voorbeeld van een video die uitlegt hoe een landschapsfinancieringsstrategie kan helpen bij het mobiliseren van investeringen.

learning_lift_developing_a_landscape_finance_strategy

 

Meer weten?

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Jan Willem den Besten