Deel

Pagina delen met AddThis

Lezing: waarom biodiversiteit van levensbelang is

20 augustus 2019

Dat het niet goed gaat met de biodiversiteit, dat weten we inmiddels. Maar waarom we ons precies druk moeten maken over soorten waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden, laat staan ze ooit gezien hebben, dát is moeilijker uit te leggen. Op donderdagavond 12 september is IUCN NL directeur Coenraad Krijger één van de sprekers die ons tijdens een lezing in de Collegezaal van ARTIS zal vertellen over het belang van biodiversiteit.

Tijdens deze avond onderzoeken we het belang van biodiversiteit op vier verschillende niveaus: waarom is biodiversiteit belangrijk voor ons als wereldgemeenschap, voor Nederland, voor de buurt/school/verzorgingshuis, en voor mij als individu? Van de gigantische soortenrijkdom op aarde tot de miniscule bacteriekoloniën op je eigen lijf: we zoomen steeds verder in op hoe biodiversiteit jou persoonlijk raakt.

Voor iedereen die wel eens met de mond vol tanden staat bij de vraag: ‘waarom zou ik me hierom druk moeten maken?’

Het Parijsakkoord voor de natuur

Het is niet toevallig dat we juist nú dit onderwerp onder de aandacht brengen door middel van deze lezing. 2020 is namelijk een belangrijk moment voor de wereldwijde biodiversiteit, omdat in dit jaar de Biodiversiteitstop (CBD CoP15) plaatsvindt in Kunming. Daar buigen wereldleiders zich over de vraag: hoe zorgen we ervoor dat we de biodiversiteit op peil houden, zodat we de leefbaarheid van de planeet kunnen garanderen? Doel is dat er internationale afspraken komen die, net als voor klimaat, concrete doelen stellen. Ook Nederland zal deelnemen aan deze grote wereldtop. Samen met het ministerie van LNV werkt IUCN NL aan de vormgeving van een ambitieuze Nederlandse inbreng voor deze belangrijke top. 

Datum & tijd

Donderdag 12 september vanaf 19.30 uur

Locatie

Park en collegezaal, ARTIS, Plantage Kerklaan 38-40 Amsterdam

Programma

  • rondleiding door ARTIS, langs drie dieren die zijn uitgestorven in het wild (deze begint bij de hoofdingang van ARTIS)
  • welkom door ARTIS
  • lezing door Coenraad Krijger (directeur IUCN NL)
  • lezing door Koos Biesmeijer (Naturalis & Deltaplan Biodiversiteit)
  • lezing door Jelle de Jong (IVN)
  • lezing door microbioloog Nele de Klerk
  • vragen onder leiding van Hanne Tersmette
  • einde programma & drankje

De voertaal van het programma is Nederlands

Aanmelden

Tickets zijn te koop voor € 12,50- p.p. (ARTIS-leden € 10 p.p.) inclusief een  consumptie.

Koop ticket

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Henk Simons