Deel

Pagina delen met AddThis

Nachtcollege Hortus Amsterdam: hoe beschermen we kwetsbare natuur?

8 oktober 2020

Hoe kun je kwetsbare natuur beschermen? Caspar Verwer, senior expert natuurbehoud bij IUCN NL en ambassadeur Arjan Dwarshuis vertellen tijdens het eerste Hortus Amsterdam Nachtcollege op 26 november over verschillende bijzondere natuurbeschermingsprojecten die IUCN NL met haar landaankoopfonds ondersteunt.   

We kunnen bedreigde planten of diersoorten op meerdere manieren beschermen. Waar mogelijk ter plekke (in situ), bijvoorbeeld door middel van natuurreservaten. Een andere manier is het elders bewaren van planten en zaden (ex situ), bijvoorbeeld in botanische tuinen. Dit Nachtcollege van de Hortus Amsterdam gaat in op de uitdagingen bij het beschermen van planten en welke rol een botanische tuin hier in kan spelen.

Daarbij zoomen Caspar Verwer, senior expert natuurbehoud bij IUCN NL en Arjan Dwarshuis, ambassadeur van het IUCN NL landaankoopfonds, in op het Barba Azul reservaat in Bolivia en de uitdagingen die daar spelen rondom het beschermen van de ernstig bedreigde blauwkeelara en de Motacú palmen waarvan deze ara’s afhankelijk zijn voor hun voedsel en broedplaatsen.

Praktische informatie

Dit Nachtcollege vindt online plaats op 26 november.

Voor meer informatie, zie de website van de Hortus Amsterdam.

Vragen via communicatie@dehortus.nl

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Caspar Verwer