Deel

Pagina delen met AddThis

Natuurlijk Kapitaal Conferentie | Let's Talk Business!

12 oktober 2016

De grote, internationale natuurlijk kapitaal conferentie Let’s talk business, die op 23 en 24 november plaatsvindt in de Fokker Terminal in Den Haag, krijgt steeds meer vorm. Grote namen zijn gecontracteerd voor de keynote speeches, en er zijn al zo’n 35 deelsessies aangemeld. Veelal georganiseerd door bedrijven, voor bedrijven.

Want dat is het belangrijkste doel van de tweedaagse bijeenkomst: ondernemers die elkaar inspireren met hun praktijkervaringen, van elkaar leren en praktische handleidingen bieden om veranderingen binnen hun organisaties in gang te zetten.

Programma

De conferentie geldt ook als afsluiting van Platform BEE, het vijfjarig samenwerkingsverband van werkgeversorganisatie VNO-NCW en de koepel van natuurorganisaties IUCN NL. Op woensdagavond 23 november komen de resultaten van dit platform aan bod, en wordt de vraag gesteld: hoe nu verder? Onder de sprekers zijn Coenraad Krijger (IUCN NL), Cees Oudshoorn (VNO-NCW) en Maarten Camps (Ministerie van Economische Zaken). 

De focus op donderdag 24 november ligt op inspirerende voorbeelden van bedrijven en andere initiatieven die aan de slag zijn gegaan met natuurlijk kapitaal. Er zijn inleidingen van topondernemers als Chad Holliday (Shell), Heleen Herbert (Heijmans) en Wout Dekker (Rabobank). Ook spreekt wetenschapper Sarah Cornell (Stockholm Resilience Centre) over het 'planetary boundaries' concept en Mark Gough (Natural Capital Coalition) over het Natural Capital Protocol. Maar deze dag wordt vooral gekenmerkt door een groot aantal break-out sessies, georganiseerd door bedrijven als Desso, ING, Arcadis, EY, Foreco, ASN Bank, Otto Group, PwC, DSM, Nestlé en organisaties zoals de Plastic Soup Foundation. De teller staat inmiddels op  ruim 35 van dit soort sessies, en er komen er nog wel wat bij. De dag wordt afgesloten met een diner en speeches van Paul Hohnen en Jan Peter Balkenende.

Aanmelden

Aan de slag met natuurlijk kapitaal? Registreer dan snel voor de conferentie op de website. 

*Update* Dankzij extra funding en onze sponsors mogen we u de toegangskaarten voor de conferentie nu kosteloos aanbieden. Wees er wel snel bij, want op = op. 

Aanmelden

Word sponsor

Vergroot je zichtbaarheid als koploper op het gebied van natuurlijk kapitaal. Word partner van de conferentie of reserveer een expositieruimte in de centrale Plaza. Bezoek de website voor meer informatie.

Deze conferentie wordt georganiseerd door het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen & Economie (Platform BEE). Dit platform is in 2011 opgericht door IUCN NL en ondernemersorganisatie VNO-NCW met steun van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken. De voertaal van de conferentie is Engels. 

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Eveline Trines