Deel

Pagina delen met AddThis

Oproep: ideeën voor private investeringen in klimaatprojecten

17 maart 2017

Heb jij een idee voor klimaatmitigatie of -adaptatie in ontwikkelingslanden, mét een duidelijk verdienmodel? Doe dan mee aan de Mobilising More Challenge en dien je idee in voor 15 april. De twee beste voorstellen winnen 25.000 euro om hun business case verder te ontwikkelingen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, ECN en IUCN NL hebben een nieuwe ronde ‘Mobilising More’ (MoMo) proposals gelanceerd. MoMo brengt ondernemers, beleidsmakers en investeerders bijeen om business cases rondom klimaatmitigatie en klimaatadaptatie in ontwikkelingslanden mogelijk te maken.MoMo logo

Meedoen

Na het indienen wordt je MoMo voorstel beoordeeld op kans van slagen door financiële experts uit het MoMo panel. Het MoMo panel geeft advies over hoe het voorstel kan worden verbeterd en biedt een netwerk aan dat kan helpen om het ingediende voorstel te realiseren. De voorstellen met het grootste investeringspotentieel winnen € 25.000 aan startkapitaal om hun idee te verwezenlijken.

Bovendien bekijkt de Dutch Good Growth Fund of ze inzenders van geselecteerde voorstellen persoonlijk kunnen begeleiden in hun business case development en technische hulp kunnen bieden.

Dit jaar is ook de ‘MoMo challenge Indonesia’ gelanceerd samen met de Nederlandse Ambassade in Jakarta. Voorstellen die een link met Indonesië hebben, kunnen rekenen op extra ondersteuning van de Ambassade. 

In 2017 zullen er drie ronden zijn om een MoMo voorstel in te dienen.

Deadline 

De deadline voor het insturen van deze eerste ronde voorstellen is 15 april 2017. Ga hiervoor naar de MoMo website.

Dien voorstel in

 

 

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Maxime Eiselin