Deel

Pagina delen met AddThis

Postcode Loterij schenkt recordbedrag van 341 miljoen euro aan goede doelen

Algemeen
7 februari 2017

Meer dan 100 goede doelen ontvingen dit jaar een schenking van de Postcode Loterij. Ook IUCN NL kreeg gisteren, tijdens het Goed Geld Gala, een bedrag van 900.000 euro toegekend. Hiermee steunt IUCN NL het behoud en duurzaam gebruik van natuur in meer dan 20 landen.

In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen. De donaties werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering.

Lidorganisaties

Onder de beneficiënten zijn ook vele lidorganisaties van IUCN. Zo ontvingen Natuur en Milieu en LandschappenNL in totaal ruim 3,2 miljoen euro om de bij in ons land te redden. Dankzij een bijdrage van 15 miljoen euro uit het Droomfonds is Natuurmonumenten al sinds 2012 bezig om de biodiversiteit in het Markermeer te vergroten met de aanleg van een hele nieuwe eilandengroep. De Postcode Loterij geeft het succesvolle project een impuls om nog verder uit te breiden met een nieuwe schenking van ruim 6,9 miljoen euro. 

Steun aan goede doelen groeit naar 341 miljoen euro

Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. De ruim 341 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 110 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim vijf miljard euro geschonken aan goede doelen. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Landaankoopfonds

IUCN NL is al jaren beneficiënt van de Postcode Loterij. Met de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij beheert IUCN NL sinds 2001 het aankoopfonds Small grants for the Purchase of Nature (SPN). Het fonds stelt natuurorganisaties in zuidelijke landen in staat om eigenaar te worden van lokale natuurgebieden en deze te beschermen. Met deze financiële steun van de loterij heeft IUCN NL in de afgelopen jaren al meer dan 32.000 hectare natuur helpen beschermen.

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: IUCN NL