Postcode Loterij schenkt recordbedrag van 357 miljoen euro aan goede doelen

Algemeen
16 februari 2018

112 goede doelen ontvingen dit jaar een schenking van de Postcode Loterij. Ook IUCN NL kreeg gisteren, tijdens het Goed Geld Gala, een bedrag van 900.000 euro toegekend. Hiermee steunt IUCN NL het behoud en duurzaam gebruik van natuur in meer dan 20 landen.

In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 357 miljoen euro aan 112 goede doelen. De donaties werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré.

Leonardo DiCaprio spreekt klimaatzorgen uit

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation op het Goed Geld Gala. In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Dit besef leidde tot de oprichting van zijn foundation, waarmee hij wil werken aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen.

Lidorganisaties

De Postcode Loterij kent miljoenen toe aan Nederlandse projecten voor mens en natuur. Onder de beneficiënten zijn ook vele lidorganisaties van IUCN. Zo ontvangt de Waddenvereniging naast de jaarlijkse vaste bijdrage ruim 5 miljoen euro extra voor de definitieve aanleg van de vismigratierivier bij de Afsluitdijk en werd IVN verblijd met 1,8 miljoen euro aan extra schenkingen voor de aanleg van 100 minibossen in Nederland.

Steun aan goede doelen groeit naar 357 miljoen euro

Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.

Landaankoopfonds

IUCN NL is al jaren beneficiënt van de Postcode Loterij. Met de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij beheert IUCN NL sinds 2001 het aankoopfonds Small grants for the Purchase of Nature (SPN). Het fonds stelt natuurorganisaties in zuidelijke landen in staat om eigenaar te worden van lokale natuurgebieden en deze te beschermen. Met deze financiële steun van de loterij heeft IUCN NL in de afgelopen jaren al meer dan 32.000 hectare natuur helpen beschermen.

DeelPagina delen met AddThis

Reactie toevoegen

Meer artikelen van: IUCN NL