SOS Symposium over de staat van de aarde

10 april 2018

Hoe staat het met de gezondheid van de planeet? En welke acties kunnen we nemen - vanuit beleid, educatie, bedrijfsleven, ngo’s – om de ecosystemen voor de toekomst te behouden? Op het SOS Symposium, 18 en 19 april in Museon Den Haag, delen experts uit wetenschap en praktijk hun visie.

De aarde zendt steeds vaker SOS-signalen uit in de vorm van hittegolven, droogte, stormen en uitsterving van soorten. Ecosystemen, cruciaal voor het leven op aarde, worden uit balans gebracht en het klimaat verandert rap. 

Diagnose

Een grondige diagnose en een weloverwogen prognose zijn daarom nodig om ‘patiënt Aarde’ een goede behandeling te geven en haar weer beter te maken. Tijdens het SOS Symposium, georganiseerd door Institute for Environmental Security in samenwerking met onder andere IUCN NL, geven topwetenschappers hun visie op de staat van de planeet, én bieden ze aanknopingspunten waarmee we in de praktijk aan de slag kunnen om de gezondheid van de planeet te herstellen. 

Allerlei aspecten van de planeet en de biosfeer passeren de revue: van bodem tot heelal, en van internationale veiligheidsvraagstukken tot ons spirituele welzijn.

IUCN-sprekers

Ook vanuit IUCN en de IUCN-leden zijn diverse sprekers aanwezig. 

Christine Breitenmoser-Würsten, voorzitter van de IUCN-expertcommissie voor katten (IUCN SSC Cat Specialist Group), gaat in op het wereldwijde verlies van soorten. Johan van de Gronden, voorzitter van IUCN NL, geeft vanuit zijn filosofische achtergrond zijn visie op het belang van ecosystemen voor ons fysieke en spirituele welzijn.

Deelname aan het symposium is gratis, maar registratie is vereist.

Meer informatie & aanmelden

 

DeelPagina delen met AddThis

2 Reacties

10 april 2018Ellen van Reesch
Goedenavond, Ik zou erg graag deelnemen aan het symposium, maar ik kan niet de volle twee dagen. Is er al een meer gedetailleerd programma voor de verschillende dagdelen zodat ik eventueel kan kiezen om een deel bij te wonen? Vriendelijke groet, Ellen
11 april 2018Gemma van den Boog
Dag Ellen, dat is er. Neem even een kijkje op https://sos-symposium.org/program/. Hier kun je ook registreren en contact opnemen met de hoofdorganisators van IES: https://sos-symposium.org/contact/ Leuk dat je erbij wilt zijn!

Reactie toevoegen

Meer artikelen van: Coenraad Krijger