Deel

Pagina delen met AddThis

Symposium over bedreigde planten: Plants under Pressure

24 september 2019

Komend najaar opent het Flower Art Museum in Aalsmeer een tentoonstelling van internationale topfotograaf Richard Fischer. Fischer wordt door zijn inzet voor het in beeld brengen van bedreigde soorten ook wel de ‘Ambassador of Flowers’ genoemd. Maar waarom zijn planten bedreigd? En hoe kunnen we ze beter beschermen? Tijdens een symposium op 15 oktober delen experts uit wetenschap en praktijk hun visie. 

Fischer is een van de meest prominente botanische fotografen wereldwijd en wil met zijn kunst mensen bewust maken van de kwetsbaarheid van de natuur. En dat is hard nodig, want van de planten die door de Rode Lijst van bedreigde soorten zijn geëvalueerd wordt 43% met uitsterven bedreigd. Op 15 oktober organiseren het Flower Art Museum en IUCN NL een symposium, waarin experts ingaan op het waarom en hoe van bedreigde planten en bloemen.

Planten onderzoeken en beschermen

Henk Simons, senior expert natuurbehoud bij IUCN NL, zal tijdens deze middag vertellen over plantensoorten die op de Rode Lijst staan, waarom het erg is dat deze bedreigd worden en wat we kunnen doen om ze te beschermen.

Ook ecoloog Lou Jost zal zijn ervaring met bedreigde planten en bloemen delen. Met steun van het IUCN NL landaankoopfonds beheert hij in Ecuador een prachtig natuurreservaat waar veel zeldzame orchideeën en andere planten groeien. Jost heeft al meerdere nieuwe soorten ontdekt en wordt daarom ook wel ‘The orchid hunter’ genoemd.

Ten slotte zal fotograaf Richard Fischer zelf aan het woord komen om te vertellen over zijn werken en waarom hij het zo belangrijk vindt om bedreigde planten vast te leggen.

Datum & tijd

Dinsdag 15 oktober 2019 van 15:00 tot 18:00 uur

Locatie

Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer

De voertaal van het programma is Engels

Aanmelden

Deelname aan het symposium is gratis, maar registratie is vereist.

Meld je aan

DeelPagina delen met AddThis

Reactie toevoegen

Meer artikelen van: Marc Hoogeslag