Deel

Pagina delen met AddThis

Workshop over klimaatrisico’s tijdens Wereld Waterdag evenement

12 maart 2015

De beschikbaarheid van schoon water is een belangrijke voorwaarde voor duurzame ontwikkeling. Door onder andere klimaatverandering staat waterbeheer onder toenemende druk. Hoe kunnen we gezamenlijk het hoofd bieden aan deze wereldwijde wateruitdagingen? Op 20 maart organiseert IUCN NL samen met zes andere partners hierover het Wereld Waterdag evenement, dat zal worden geopend door minister Melanie Schultz van Haegen.

Het programma van de Nederlandse viering van Wereld Waterdag bestaat verder uit sprekers als Europarlementariër Bas Eickhout, Wereld Natuur Fonds-directeur Johan van de Gronden en Kitty van der Heijden, directeur van het World Resources Instituut en bestuurslid van IUCN NL. 

Ook zijn er pitches en workshops. IUCN NL leidt samen met het Netherlands Water Partnership de workshop over het managen van klimaatrisico’s. Overige workshops gaan bijvoorbeeld over stedelijke sanitatie en de haven van de toekomst.

Het evenement wordt van 12.00 uur tot 19.00 uur gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Organisatoren zijn Aqua for All, Netherlands Water Partnership (NWP), BothENDS, IUCN NL, Wereld Natuur Fonds (WNF), WASH Alliance en Wetlands International.

Meer informatie over het programma en aanmelden is te vinden op de website van Wereld Waterdag.

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Jan Willem den Besten