Op 22 november valt er weer wat te kiezen in Nederland! Dit is jouw kans om de politieke koers bij te sturen en het aanbod is groot. Weet wat je stemt, ook over de grens. Kom op 9 november naar het verkiezingsdebat ‘Nederland in de Wereld’ in de Jaarbeurs in Utrecht.

Headerfoto: Brownsberg, Suriname (c) Britta Jaschinski / IUCN NL

Over het debat

  • Datum en tijd: 9 november 2023, 20:30 – 22:30 uur.
  • Waar: Progress zaal (Supernova), Media Plaza, de Jaarbeurs in Utrecht

Is wat er in het buitenland gebeurt, te ver van jouw bed?

Wat in het buitenland gebeurt, raakt jou ook. Door de oorlog in Oekraïne werd brandstof duurder. Je boodschappen komen overal vandaan. En afgelopen zomer stonden vakantiebestemmingen in brand, vanwege klimaatverandering. 

Wat jij stemt heeft ook gevolgen wereldwijd

De nieuwe coalitie bepaalt het buitenlandbeleid. Zorgen zij dat Nederlandse ingenieurs hun expertise in blijven zetten waar nodig, dat Nederlandse reddingswerkers paraat blijven staan bij rampen wereldwijd en dat Nederlandse bedrijven werkgelegenheid en economische groei in het buitenland blijven stimuleren?  Zorgen zij dat Nederlandse bedrijven mens en milieu voorop blijven zetten in hun productieketens, dat we onze uitstoot van broeikasgassen tegengaan en voorkomen zij het verdrinken van vluchtelingen in de Middellandse Zee?

Wat zijn de plannen van de politieke partijen?

Wat zijn de plannen van politieke partijen rondom geopolitiek en mensenrechten, handel en klimaat & energie? Staat het buitenland überhaupt op de agenda? Daar gaan de grootste partijen op 9 november over in debat. Kom ook!

Aanmelden

Toegang is gratis! 1 drankje bij de borrel na afloop is inbegrepen. Meld je hier aan en ontvang een toegangsbewijs per mail.

Dit verkiezingsdebat wordt georganiseerd door de Fair, Green & Global Alliantie (ActionAid, Both ENDS, Milieudefensie, the Samdhana Institute, Schone Kleren Campagne, IT for Change en TNI), Amnesty International, het Breed Mensenrechten Overleg, CNV Internationaal, FNV, Handel Anders!, Hivos, IUCN NL, Netherlands Helsinki Committee, NJCM, ONE, Oxfam Novib, Partos, Pax, Red een Kind, Solidaridad en Woord en Daad.