Met het Landaankoopfonds stelt IUCN NL natuurorganisaties wereldwijd in staat om bedreigde stukken natuur aan te kopen. Hierdoor wordt het leefgebied van bedreigde soorten uitgebreid én beschermd. Zo waarborgen we het voortbestaan van deze soorten op een extreem doeltreffende en kostenefficiënte manier.

Soms kan met de aankoop van een relatief klein gebied al een cruciale verbinding gemaakt worden tussen twee geïsoleerde stukken bos. Hierdoor wordt het leefgebied van tal van soorten, zoals papegaaien, olifanten, apen en jaguars, in een klap een stuk groter. 

Eenmalige gift

Het is mogelijk een eenmalige gift te doen aan ons Landaankoopfonds. Dit kan eenvoudig op verschillende manieren:

  • Door een donatie over te maken via rekeningnummer NL27TRIO0390513113 t.n.v. Stichting IUCN Nederlands Comité, t.b.v Landaankoopfonds;
  • Door het machtigingsformulier in te vullen;
  • Door ons donatieformulier op Geef.nl in te vullen[1]Van iedere donatie via Geef.nl gaat er gemiddeld 98,5% naar het Landaankoopfonds. Als donateur zie je exact hoeveel euro het doel ontvangt en kan je een vrijwillige bijdrage aan het platform geven, … Continue reading.

Wat doet het Landaankoopfonds met jouw gift?

In onze donatieladder zie je hoe wij jouw donatie inzetten.

Gift veelal aftrekbaar van de belasting

IUCN NL is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor is je gift aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting als deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Kijk voor meer informatie over deze voorwaarden op de pagina van de belastingdienst.

Periodieke schenking

Met een periodieke schenking steun je minimaal 5 jaar lang het Landaankoopfonds. Jouw periodieke schenking is ongeacht de hoogte aftrekbaar van de belasting. De grootte van je belastingvoordeel hangt af van de belastingschijf waarin je valt. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina van de belastingdienst.

Hoe ziet een periodieke schenking eruit?

Kenmerken van een periodieke schenking zijn:

  • je geeft jaarlijks hetzelfde bedrag aan dezelfde instelling (ANBI)
  • de schenking wordt vastgelegd voor een periode van 5 jaar, of langer
  • je legt vast wanneer de jaarlijkse gift stopt, bijvoorbeeld na 5 jaar
  • je krijgt niets in ruil voor de periodieke gift
  • er wordt een overeenkomst opgesteld tussen jou en IUCN NL

Wil je de mogelijkheden voor een periodieke schenking bespreken? Neem dan contact op met Hanneloes Weeda via de contactgegevens onderaan de pagina.

Geef via je testament

IUCN NL opnemen in jouw testament is een mooie manier om iets na te laten aan het werk van het Landaankoopfonds, en zo aan de natuur. Omdat IUCN NL een ANBI is betalen wij geen erfbelasting en kan jouw nalatenschap volledig aan natuurbescherming worden besteed.

Wat kunnen wij doen met jouw nalatenschap?

Met jouw nalatenschap kunnen wij essentiële stukken land aankopen die ervoor zorgen dat de natuur in dit gebied beschermd blijft. Desgewenst kunnen wij jouw gift inzetten in een specifiek land, of in een gebied waar een diersoort leeft die je een warm hart toedraagt.

Meer weten?

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen over schenken aan IUCN NL? Neem dan contact op met Hanneloes Weeda.

Wil je meer informatie ontvangen over het Landaankoopfonds? Neem dan contact op met Marc Hoogeslag.

Hanneloes Weeda

Grants and Funding Manager

Telefoon: 020-3018246

Marc Hoogeslag

Senior Expert Nature Conservation

Veelgestelde vragen

Index

Index
1 Van iedere donatie via Geef.nl gaat er gemiddeld 98,5% naar het Landaankoopfonds. Als donateur zie je exact hoeveel euro het doel ontvangt en kan je een vrijwillige bijdrage aan het platform geven, zodat de donatie zelfs 100% naar het doel gaat en de donateur daarnaast het platform ondersteunt. Deze bijdrage is niet verplicht. Meer informatie: https://www.geef.nl/nl/page/volledige-transparantie-voor-de-donateur