Het Nederlandse drinkwaterdilemma
14 september, 2023
Het Nederlandse drinkwaterdilemma
14 september, 2023
Nikkelmijnbouw voor de energietransitie dreigt Indonesisch bos te…
13 september, 2023
Woensdag 02 maart 2022
Headerfoto: Stadspark bij Kievitslaan in Rotterdam, Wikimedia
Naar schatting leeft tenminste een kwart van alle biodiversiteit onder de grond. Wereldwijd degraderen bodems en staat dat rijke ondergrondse leven onder druk. Ook in ons land. Dat merken we ook boven de grond.
Binnen de openbare ruimte weten we nog weinig over de bodemgezondheid. Zeker in de stedelijke omgeving spelen veel factoren die invloed hebben op de bodem. Moeten we ons zorgen maken? Waarom zijn bodemdieren belangrijk? Als we de bodem slimmer beheren, kunnen bodemdieren dan bijdragen aan de aanpak van grote hedendaagse uitdagingen waar Rijk, provincies en gemeenten mee te maken hebben? Hoe kunnen we hier op sturen?
Dit webinar is een initiatief van de Stadswerkregio Utrecht Gelderland in samenwerking met Onder het Maaiveld. Dit is een driejarig programma van IUCN NL, De Vlinderstichting, NIOO-KNAW en het Centrum voor Bodemecologie. Samen met andere organisaties werken zij aan een structurele verandering in de omgang met onze waardevolle bodem.
Het webinar is terug te kijken op de website van Stadswerk.
Lees meer op onze website: www.onder-het-maaiveld.nl
14 september, 2023
De beschikbaarheid van drinkwater voor ons dagelijks gebruik is zo gewoon dat we er eigenlijk nooit bij stil staan waar…
13 september, 2023
Voor de energietransitie zijn enorme hoeveelheden mineralen en metalen nodig, die bijvoorbeeld in batterijen en zonnecellen worden gebruikt. Door de…