Maxime Eiselin | Senior Expert Nature-based Solutions

Als expert op het gebied van nature-based solutions jaagt Maxime Eiselin zijn droom na om de natuur gezond te houden door groene alternatieven te bieden voor grijze ontwikkelingsscenario’s. Hij trad in 2014 in dienst bij IUCN NL na zijn onderzoeksmaster in environmental science.

Maxime leidt IUCN NL’s initiatieven die nature-based solutions gebruiken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken in Afrika, Zuid-Amerika en AziĆ«. Hij adviseert over ecosysteembeheer bij het ontwerpen en implementeren van klimaat- en ontwikkelingsbeleid.

Daarnaast werkt Maxime aan het ontwikkelen van groene business cases die de gevolgen van klimaatverandering aanpakken. Hij combineert dit werk met impactmonitoring voor verschillende projecten met behulp van innovatieve digitale technologieƫn.

Maxime ziet natuurbescherming als een multidisciplinaire inspanning. Samen met verschillende organisaties overbrugt hij de kloof tussen onderzoek, beleid en praktijk op het gebied van nature-based solutions. Tegelijkertijd zorgt hij ervoor dat de best mogelijke trade-offs worden bereikt voor mens en natuur.