Deel

Pagina delen met AddThis

Waarom het werkt

Spoort aan tot actie

De IUCN Rode Lijst vormt het uitgangspunt voor beschermingsmaatregelen. De lijst laat eenvoudig zien waar we actie moeten ondernemen om te voorkomen dat soorten - de bouwstenen van de natuur - uitsterven. Wereldwijd is de IUCN Rode Lijst een belangrijke bron voor het stellen van prioriteiten in het natuurbeleid.

Uitgebreide informatiebron

De IUCN Rode Lijst is een uitgebreide informatiebron over bedreigingen, ecologische eisen en leefgebieden van soorten, en over beschermingsmaatregelen die genomen kunnen worden om uitsterving tegen te gaan of te voorkomen. De lijst wordt samengesteld aan de hand van een objectief systeem voor de beoordeling van het risico op uitsterven van een soort. Soorten worden beoordeeld volgens een gestandaardiseerd proces met de strenge categorieën en criteria van de IUCN Rode Lijst, wat de hoogste standaarden van wetenschappelijke documentatie, informatiebeheer, deskundige beoordeling en onderbouwing garandeert. 

  Meer weten?

  Neem contact op met onze expert.

  Facts

  • 93.577 soorten geëvalueerd
  • evaluatiedoel: 160.000 soorten
  • 26.197 soorten bedreigd

  Dankzij de IUCN Rode Lijst weten we waar we ons zorgen over moeten maken en waar onze aandacht dringend vereist is om de vernietiging van onze wereld te voorkomen. Het is een fantastische to-dolijst voor het werk van natuurbeschermers. - Sir David Attenborough

   

  the_iucn_red_list_a_barometer_of_life

  Actueel

  DeelPagina delen met AddThis