Het Nederlandse Sojaplatform (Dutch Soy Platform) is een multi-stakeholderplatform gericht op het stimuleren van de transitie naar 100% verantwoorde, conversievrije soja in de Nederlandse waardeketen. Doel van het platform is ervoor te zorgen dat alle soja die in Nederlands geconsumeerd, verhandeld en verwerkt wordt op verantwoorde wijze geproduceerd is, zonder dat dat ten koste gaat van bos of andere natuur.

Samen naar 100% conversievrije soja

In het Nederlandse Sojaplatform komen vertegenwoordigers van de overheid, de retailbranche, handelaren, de diervoedersector, de olie- en vetindustrie, de zuivelsector, duurzaamheidsinitiatieven en ngo’s samen om kennis uit te wisselen en gezamenlijk de strategie te bepalen om te komen tot 100% conversievrije, verantwoorde soja.

Samenwerking in Europa

Het platform werkt samen met andere nationale sojaplatforms in Europa en daarbuiten om meer invloed te krijgen op de Europese markt en meer impact in te realiseren in soja-producerende landen.

Het Nederlandse Sojaplatform is een initiatief van IUCN NL en bouwt voort op eerdere inspanningen, die al leidden tot een groot aandeel verantwoorde soja in de Nederlandse supermarkten.

Kijk voor meer informatie op de Engelstalige pagina over het Dutch Soy Platform of neem contact op met Heleen van den Hombergh, Senior Expert Agro-Commodities.

Neem contact op: