Productie van duurzame palmolie kán en is een kwestie van juiste locaties, goed management, en zeker ook van schaal. Kan deze productie en die van andere agrohandelsgewassen natuur- en mensvriendelijker?  Wat zijn daarvoor de instrumenten en condities?

Bij IUCN NL zoeken wij op genuanceerde, kennis gestuurde wijze naar antwoorden op deze vragen. We werken aan verbetering van deze complexe keten en het landgebruik, zowel in de Nederlandse als internationale context. We doen dit door samen te werken in een internationaal team: de lead expert agrocommodities, andere betrokken medewerkers, onze partnerorganisaties in Indonesië en Colombia, en verschillende NGO’s in Nederland.

 Kom jij ons team versterken? We bieden een interessante opdracht als dit jouw vakgebied is.

Wat ga je doen?

  • Je helpt bij de coördinatie van het zeer kennisintensieve Nederlandse palmolieplatform van NGO’s en het opstellen van de agenda hiervoor.
  • Je denkt en schrijft mee met beleids- en bedrijfsadviezen over agrohandelsgewassen, en verzorgt (mede) de in- en externe communicatie op dit terrein.
  • Je neemt pro-actief (denk/schrijf/organisatie)werk uit handen van de lead expert en bent haar sparringpartner om op dit complexe dossier onze specifieke toegevoegde waarde als IUCN NL te bekrachtigen.

Jouw profiel

  • Je bent een snelle scherpe academische denker en aanpakker met minimaal 5 jaar ervaring in internationale handelsketens, liefst palmolie- en/of plantaardige olieketens.
  • Met verstand van en intrinsieke passie voor natuur en biodiversiteit. Affiniteit met mensenrechten is een grote pre.
  • Je kunt je gemotiveerd inzetten voor verbetering van palmolieketens en landschappen en schuwt de complexiteit van dit ingewikkelde speelveld niet. 
  • Communicatief sterk en overtuigend, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • En je hebt een grote streep voor met fundraising-vaardigheden en kennis van Europese beleidscontext.

Wij bieden

Een freelance-overeenkomst van oktober 2022 tot voorjaar 2024; op regelmatige basis (gemiddeld 5-6 uur per week) voor in totaal circa 50 werkdagen met mogelijkheid tot uitbreiding, en afhankelijk van overeengekomen tarief. 

Stuur je korte motivatie en CV in PDF naar: Heleen van den Hombergh, lead expert agrocommodities, Heleen.vandenHombergh@iucn.nl

Meer weten?