Het Atlantisch regenwoud is een habitat die ernstig wordt bedreigd; er is minder dan 7% van de oorspronkelijke 330 miljoen hectare bos overgebleven, waarvan naar schatting 2% nog in zijn oorspronkelijke staat. Met naar schatting 8.000 endemische planten- en 600 endemische diersoorten wordt het Atlantische regenwoud beschouwd als één van de regio’s met de meeste biodiversiteit ter wereld.

Headerfoto: credits

Het reservaat van onze partnerorganisatie REGUA is een waar toevluchtsoord voor biodiversiteit in alle soorten en maten: 73 soorten amfibieën, 37 soorten reptielen, 480 vogelsoorten (waarvan 120 die alleen voorkomen in het Atlantische regenwoud), 73 soorten zoogdieren en 204 soorten libellen. Het natuurgebied van REGUA ondersteunt een populatie van de kritisch bedreigde zuidelijke spinaap (Muriqui).

Het reservaat van onze partnerorganisatie is een waar toevluchtsoord voor biodiversiteit in alle soorten en maten.

REGUA koopt bedreigde stukken land aan en voert herbebossingsprojecten uit – er zijn hier meer dan 600.000 bomen geplant sinds 2001. Bedrijfsdonaties dragen bij aan verdere landaankoop en de aanplant van inheemse bomen op eerder ontboste gebieden in het reservaat.

Over landaankoop voor natuur

Sinds 2001 stellen we natuurorganisaties over de hele wereld in staat om bedreigde stukken natuur aan te kopen. Zo dragen we bij aan het uitbreiden, verbinden en veiligstellen van habitat voor bedreigde soorten.

Meer weten?

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen over herbebossing in het Atlantisch regenwoud en over hoe doneren werkt? Of wil je samen met ons zoeken naar een ander project om aan te doneren? Neem dan contact op met Caspar Verwer, Sander van Andel of Hanneloes Weeda.

Caspar Verwer
Senior Expert Nature Conservation
Sander van Andel
Senior Expert Nature Conservation
Hanneloes Weeda
Grants and Funding Manager
Telefoon: 020-3018246