Jan Willem den Besten | Senior Expert Ecosystems & Climate

Jan Willem den Besten is coördinator van het Mobilising More for Climate programma en leidt het financieringswerk voor natuurbehoud van IUCN NL. Hij heeft 30 jaar ervaring in natuurbehoud, gemeenschaps- en milieubeheer, en het samenbrengen van lokale gemeenschappen, overheden, bedrijven en investeerders in inspanningen om financiering voor natuurbehoud te mobiliseren.

Hij kwam in 2012 bij IUCN NL nadat hij drie jaar voor het kantoor van IUCN in de Verenigde Staten had gewerkt aan bosbehoud en financiering. Dit volgde op een 17 jaar lange carrière in de Indiase Himalaya, waar hij een onderzoeks- en opleidingscentrum voor mensenrechten in de verbannen Tibetaanse gemeenschap opzette en leidde. Jan Willem ontwikkelde ook initiatieven voor milieubeheer en natuurbehoud in India.

Jan Willem is afgestudeerd in bos- en Natuurontwikkeling aan de Wageningen Universiteit en is in de laatste fase van een promotieonderzoek op het gebied van Sustainable Development Diplomacy. Buiten kantooruren is Jan Willem een fervent onderzoeker van vogeltrek. Hij bekleedt bestuursfuncties bij natuur- en mensenrechtenorganisaties en is gouverneur van de historische vestingstad Woudrichem in Noord-Brabant.

Portretfoto Jan Willem den Besten