IUCN NL werkt aan het mobiliseren van klimaatfinanciering. Dat betekent dat we bedrijven en overheden helpen investeren in klimaatprojecten in ontwikkelingslanden. Dankzij deze projecten worden klimaatgerelateerde risico’s van bedrijven verminderd én profiteert de lokale bevolking van een stabieler klimaat

Waarom het werkt

Toekomstbestendige bedrijfsvoering

Klimaatverandering kan een risico vormen voor bedrijven. Het brengt ecosystemen in gevaar en daarmee het natuurlijk kapitaal waarvan deze bedrijven afhankelijk zijn. IUCN NL helpt bedrijven daarom met projecten die klimaatgerelateerde risico’s in hun waardeketens kunnen verminderen.

Duurzame ontwikkeling

De gevolgen van klimaatverandering zijn overal merkbaar, maar het zijn vooral de ontwikkelingslanden die worden getroffen. Het ondermijnt duurzame ontwikkeling zoals de internationale gemeenschap zich in de Sustainable Development Goals (SDGs) ten doel heeft gesteld. Grote investeringen zijn nodig om ervoor te zorgen dat deze landen beter bestand zijn tegen klimaatverandering, en de mensen in deze landen een beter ontwikkelingsperspectief krijgen.

Publieke leverage voor private investeringen

Private investeringen in klimaatprojecten kunnen enorm profiteren van de kennis en instrumenten van de publieke sector. We adviseren welke publieke instrumenten beschikbaar zijn en weten een brug te bouwen tussen overheid en bedrijven.

Feiten

  • x
  • y
  • x
  • y

U bent hier

HomeOplossingenKlimaatfinanciering

Primaire tabs

Deel