Deel

Pagina delen met AddThis

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met IUCN NL

Algemeen
19 februari 2015

De Nationale Postcode Loterij verlengt de samenwerking met IUCN NL met vijf jaar. Sinds 2000 ontvangt IUCN NL jaarlijks 900.000 euro van de Nationale Postcode Loterij.

In het laatste jaar van de overeenkomst - dat was 2014 - is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de samenwerking is door de Raad van Commissarissen van de loterij overgenomen. Ook in de periode 2015 tot en met 2019 ontvangt IUCN NL steun voor haar werkzaamheden.

Judith Lingeman, Hoofd Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij: "IUCN NL versterkt de sector door groene organisaties samen te brengen en daarnaast bruggen te slaan tussen haar leden en het bedrijfsleven, overheden of maatschappelijke organisaties in het zuiden.

Met een groot deel van de bijdrage van de loterij financiert IUCN NL het Small Grants for the Purchase of Nature-fonds. Uit het fonds worden lokale natuurbeschermers geholpen om cruciale stukken natuur aan te kopen waardoor vaak direct een bedreigde diersoort beschermd kan worden. Zo heeft de IUCN NL bijvoorbeeld een Iraanse organisatie geholpen met bescherming van de Aziatische cheetah waarvan er nog maar 70 dieren in het wild leven. In de afgelopen 14 jaar heeft de organisatie met de bijdrage van de loterij 62 ngo’s in 27 landen geholpen om 32.000 ha grond te kopen en verschillende soorten te beschermen. Dankzij onze trouwe 2,5 miljoen deelnemers kan de Nationale Postcode Loterij IUCN NL blijven steunen."
DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: IUCN NL