Daan van Cann (31) treedt toe tot het bestuur van IUCN NL. De financieel professional werd onlangs met instemming van de Nederlandse leden van IUCN voor een termijn van vier jaar benoemd. Hij neemt de positie over van Siobhan Tipping, die sinds 2015 de rol van penningmeester vervult.

Headerfoto: De groene plantage © van Dijk Nijkamp Stichting

Van Cann is een financieel professional die meerdere senior posities in het bedrijfsleven heeft bekleed. Momenteel werkt hij als hoofd reporting bij Adyen, een technologiebedrijf dat zich focust op online betaalsystemen. Daarvoor was hij werkzaam bij EY, waar hij financiële instellingen adviseerde over financiële transformaties en risicomanagement.

“Deze ervaring en competenties maken Daan bij uitstek geschikt voor de toezichthoudende rol van penningmeester”, zegt Johan van de Gronden, voorzitter van IUCN NL. “Bovendien beschikt hij over een grote betrokkenheid bij de missie van IUCN NL. Wij zijn blij om hem aan boord te hebben.”

Na een volle termijn als penningmeester en een korte overdrachtsperiode neemt Tipping in juli afscheid van IUCN NL. “Namens het bestuur en de medewerkers danken wij haar voor haar inzet”, aldus Van de Gronden.