Kinderboek ‘Mevrouw Mol’ vanaf 21 maart op alle Nederlandse basisscholen

Sinds 21 maart 2022 ligt het boek ‘Mevrouw Mol en andere (niet zo heel) vreemde figuren’ op alle basisscholen in Nederland! Dit is het eerste leesboek uit de kinderboekenreeks die Onder het Maaiveld ontwikkelde om kinderen te leren over het belang van een gezonde bodem met een rijk bodemleven.

Headerfoto: Het boek Mevrouw Mol

‘Julan is net verhuisd naar wat de saaiste wijk van Nederland lijkt. Maar die gedachte verdwijnt al snel als er een nieuwe buurvrouw in de straat komt wonen. Samen met zijn vriendin Sifra en zijn kleine zusje Mollie gaat Julan bij deze mevrouw Mol op bezoek. En dan gebeuren er vreemde dingen…

Hoe kunnen drie kinderen ervoor zorgen dat het veldje in de nieuwe woonwijk niet vol gelegd wordt met stoeptegels? Ontdek in dit spannende verhaal hoe mevrouw Mol dat voor elkaar probeert te krijgen en vooral… waarom ze dat wil!’

Persoonlijk overhandigd

Het boek is ontwikkeld met kinderen uit groep 5 en 6, geschreven door Janneke Schotveld, uitgebracht door Uitgeverij Zwijsen en gedrukt op graspapier. Op 10 maart werd het leesboek persoonlijk door Janneke overhandigd aan de kinderen en leerkrachten die hebben meegeholpen aan de realisatie van de reeks.

HannoDeVries 20220310 BoeklanceringWonderwereld preview 4
HannoDeVries 20220310 BoeklanceringWonderwereld web 23
HannoDeVries 20220310 BoeklanceringWonderwereld web 27
HannoDeVries 20220310 BoeklanceringWonderwereld web 44

Lespakket voor een complete leerervaring

De boeken kunnen in de klas gecombineerd worden met andere activiteiten gericht op deze doelgroep, namelijk het lespakket ontwikkeld samen met IVN Natuureducatie en met de activiteiten en materialen van de Bodemdierendagen. Zo krijgen schoolkinderen een complete leerervaring die aansluit op hun behoeftes en interesses.

Downloads en e-book van Mevrouw Mol

Ga naar de Downloadspagina van w-onderwereld op deze website om het e-book en diverse posters met illustraties te downloaden of om de voorleesvideo te bekijken!

Meer weten over Onder het Maaiveld?

Caspar Verwer
Senior Expert Nature Conservation
Fanny Verkuijlen
Fanny Verkuijlen
niet langer werkzaam bij IUCN NL