Boek geeft inkijk in geschiedenis van internationale natuurbescherming in Nederland

IUCN NL heeft het boek ‘Alles voor de natuur’ uitgebracht. Dit boek, geschreven door oud-directeur wetenschap van IUCN NL Wim Bergmans, geeft een gedegen overzicht van de beginjaren van de internationale natuurbescherming in Nederland en de betekenis van IUCN als mondiale unie voor natuurbescherming.

Headerfoto door: Laurens Gomes

Het boek richt zich vooral op de geschiedenis die is verbonden met de activiteiten van IUCN NL, het Nederlands Comité voor IUCN (International Union for Conservation of Nature) en beschrijft in het bijzonder de jaren van 1977 tot 2006. Het geeft daarnaast ook een beeld van de (voor)geschiedenis en betekenis van IUCN als mondiale unie voor natuurbescherming. 

“In de beschreven dertig jaar veranderde er veel, maar er was ook een constante: de passie voor natuurbescherming”, zegt directeur Coenraad Krijger. ‘Dat idee, van de natuur als basis, heeft het boek zijn naam gegeven.’ Het boek wil de lezer een beeld geven van de doelstellingen, overwegingen en activiteiten van IUCN NL, op basis van archieven en eigen observaties, met de precisie en kritische blik die de schrijver eigen zijn. 

Bestel het boek

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

", id: "98a8xrn0j1cxamyl" });