Waarom het werkt

Effectief

De strategische aankoop van kleine stukken bedreigde natuur is een extreem doeltreffende en kostenefficiënte manier om de natuur te beschermen. Met de aankoop van slechts enkele hectares kan een verbinding worden gemaakt tussen twee geïsoleerde stukken bos. Hierdoor wordt het leefgebied van tal van soorten, zoals papegaaien, olifanten, apen en jaguars, in een klap een stuk groter. 

Duurzaam

Het eigendom en de verantwoordelijkheid voor het aangekochte natuurgebied komt in handen van een lokale natuurorganisatie. Deze organisaties kennen de lokale context door en door en staan in nauw contact met de lokale gemeenschappen. Deze lokale verankering is de beste manier om natuurbehoud voor de lange termijn te realiseren. 

Meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Facts

  • 130 projecten gefinancierd
  • 39.000 hectare beschermd
  • 38 landen
  • 100 NGO's gesteund

We hebben het slechts over een handjevol hectares. Maar dit kleine stukje bos verbindt duizenden en duizenden vierkante kilometers bos, en is daarom essentieel voor het voortbestaan van vele unieke en belangrijke soorten.- Vivek Menon, Wildlife Trust of India

 

saving_species_by_connecting_habitats

 

Doneer

Je kunt helpen om leefgebieden te helpen beschermen door ons landaankoopfonds te steunen. Voor meer informatie; bezoek onze website www.landaankoopfonds.nl  of neem contact op met Hanneloes Weeda, Grants and Funding manager. 

Word partner 

Vraag financiering aan

IUCN NL’s open loket voor financieringsaanvragen is uniek in de natuursector. De volgende deadline voor voorstellen is 1 mei 2020.

De criteria voor het indienen van een aanvraag zijn beschikbaar via onderstaande button.

Criteria aanvraag 2019

Downloads

Het landaankoopfonds (voorheen landacquisitiefonds) wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Actueel

Projecten