Deel

Pagina delen met AddThis

Campagne voor betere bescherming natuurbeschermers

23 januari 2017

Vandaag is de website www.beschermdenatuurbeschermer.nl gelanceerd. Het Nederlandse publiek kan hier in actie komen voor meer veiligheid voor natuurbeschermers door het tekenen van een petitie of een donatie aan een noodfonds. Wereldwijd worden elke week drie mensen vermoord omdat zij opkomen voor de natuur.

Het project Bescherm de natuurbeschermer is een samenwerking tussen IUCN NL, Milieudefensie, Friends of the Earth International en Global Witness en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Op de nieuwe website zijn verhalen te vinden van vijf natuurbeschermers uit Colombia, Peru, DR Congo, Indonesië en de Filippijnen.  “Zij zetten zich in voor bescherming van hun leefomgeving”, vertelt Femke Wijdekop, projectmedewerker van Bescherm de natuurbeschermer voor IUCN NL. “Steeds vaker worden zij vanwege dit werk geconfronteerd met geweld. Onbegrijpelijk. Daar moet een einde aan komen.”

Bezoekers kunnen hieraan bijdragen door een petitie te tekenen. Wijdekop: “Hiermee laat je de Tweede Kamer weten dat zij zich in moeten zetten voor een bindend mensenrechtenverdrag voor bedrijven. Dit helpt de rechtspositie van natuurbeschermers te verbeteren.“

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Femke Wijdekop