Petitie voor de onderhandelaars: maak een duurzaam regeerakkoord

Algemeen
16 mei 2017

Een grote en brede coalitie van ruim 400 bedrijven en maatschappelijke organisaties, waaronder IUCN NL, overhandigden vandaag een petitie om de noodzaak van een duurzaam regeerakkoord te benadrukken.

De coalitie onder aanvoering van De Groene Zaak en Partos pleit voor een duurzaam regeerakkoord waarin de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDGs) centraal staan.  Specifiek dringen ze erop aan dat alle beleid wordt getoetst aan de SDGs, dat er een belastingverschuiving van arbeid naar grondstoffen komt en dat er een volwaardig budget voor ontwikkelingssamenwerking wordt opgenomen. 

IUCN NL onderstreept deze oproep. "IUCN moedigt overal ter wereld regeringen aan om de Sustainable Development Goals (SDGs) op te nemen in haar beleid. De Nederlandse overheid heeft nu een uitgelezen kans om met een duurzaam regeerakkoord een voortrekkersrol te pakken”, zegt Coenraad Krijger, directeur van IUCN NL. 

De petitie werd vanmiddag om 13.45 uur overhandigd aan de Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ook ontvangen alle Tweede Kamerleden een duurzame chocoladereep als 'food for thought'.

DeelPagina delen met AddThis

Reactie toevoegen

Meer artikelen van: Coenraad Krijger