Bird Brewery draagt bij aan natuurbescherming in Colombia

Bird Brewery draagt bij aan natuurbescherming in Colombia

Soms ontstaan er samenwerkingen die in eerste instantie verrassend lijken, maar al snel niet meer dan logisch zijn. Bird Brewery, een jonge brouwerij met hart voor de natuur en vogels in het bijzonder, heeft speciaal voor het Landaankoopfonds een bijzonder zomerbiertje ontwikkeld: de Hummingbrew. Met de opbrengst van dit bier, dat op veel plekken in het land verkrijgbaar is, draagt Bird Brewery bij aan de bescherming van een bijzonder natuurgebied in Colombia. ‘We kiezen heel bewust voor een organisatie als IUCN NL,’ vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel.

Vogelparadijs in Colombia

Het initiatief maakt de uitbreiding van Mesenia-Paramillo mogelijk, een natuurgebied in het noordwesten van Colombia met een rijke biodiversiteit. In het natuurreservaat, dat eigendom is van Fundación Bioconservancy, leven 30 vogelsoorten die de status ‘Bedreigd’ hebben op de Rode Lijst van IUCN. Het is een van de meest kritieke leefgebieden voor vogels in heel Noord- en Zuid-Amerika.

Dit vogelparadijs is ook het leefgebied van maar liefst 36 kolibriesoorten, waaronder de ernstig bedreigde donkere Incakolibri: de ster van onze Hummingbrew. Helaas wordt het gebied bedreigd door ontbossing. Door natuurreservaat Mesenia-Paramillo met minimaal 50.000m2 uit te breiden, krijgen soorten zoals de donkere incakolibri een groter habitat.

‘We kiezen heel bewust voor een organisatie als IUCN NL. Via het IUCN NL Landaankoopfonds kunnen we een concreet en belangrijk doel realiseren.’

Ralph van Bemmel, mede-oprichter Bird Brewery

World Collab Tour van Bird Brewery

De samenwerking met het IUCN NL Landaankoopfonds is onderdeel van Bird Brewery’s ‘World Collab Tour’, waarin de brouwerij diverse natuurorganisaties steunt om concrete doelen te verwezenlijken. Zo draagt Bird Brewery bij aan natuurbescherming op verschillende plekken op aarde.

 ‘We kiezen heel bewust voor een organisatie als IUCN NL,’ vertelt Ralph van Bemmel, een van de oprichters van Bird Brewery. ‘Via het IUCN NL Landaankoopfonds kunnen we een concreet en belangrijk doel realiseren.’

Drink de Hummingbrew en draag bij aan natuurbescherming

Door de Hummingbrew te kopen, draag je bij aan natuurbescherming. Je kunt het zomerbiertje bestellen in proeflokaal House of Bird in het Diemerbos en bij andere horecalocaties in Nederland, bijvoorbeeld:

  • Café Smit en Voogt in Amsterdam
  •  Café de Paas in Den Haag
  • Café in de Blauwe Hand in Nijmegen.

Wil je de Hummingbrew thuis proberen? Bestel hem via de webshop van Bird Brewery!

Ondernemers voor Natuur

Ben je ondernemer en wil je ook bijdragen aan natuurbescherming? Met Ondernemers voor Natuurfonds bouwt IUCN NL aan een portefeuille van high-impact, veelbelovende natuurherstelprojecten. Bijvoorbeeld via ons Landaankoopfonds, waarmee partnerorganisaties op verschillende plekken ter wereld leefgebied van bedreigde soorten aankopen en beheren.  

Of neem contact op met:

Hanneloes Weeda
Grants and Funding Manager
Telefoon: 020-3018246