Start-up Brewr steunt het Landaankoopfonds

Het theebedrijf Brewr doneert jaarlijks 10% van zijn omzet aan twee goede doelen, waaronder het IUCN NL Landaankoopfonds. ‘De keuze voor het Landaankoopfonds was snel gemaakt,’ vertelt oprichter Wout van Erp. ‘Behoud en herstel van natuur is voor ons erg belangrijk. Ik ben daarom trots dat Brewr via het Landaankoopfonds kan bijdragen aan betere bescherming van bedreigde soorten.’

Headerfoto door Brewr

Donatie voor mens en olifant in India

Begin dit jaar doneerde Brewr Tea €272,87 euro aan het Landaankoopfonds. Deze eerste donatie van het jonge bedrijf komt ten goede aan de Wildlife Trust of India. Met de hulp van vrijwilligers zorgen zij ervoor dat rondtrekkende olifanten en mensen in de betreffende gebieden geen hinder van elkaar ondervinden. Het komt namelijk regelmatig voor dat olifanten door theeplantages trekken.

Dankzij de donatie kan Wildlife Trust of India één of twee ‘quick reponse’ teams trainen en van de juiste uitrusting voorzien. Deze teams van vrijwilligers worden uitgerust met zaklampen, fluitjes, reflecterende kleding en megafoons om olifanten te begeleiden en mensen op afstand te houden. Zo kunnen de olifanten ongehinderd voorbijtrekken en vormen mens en olifant geen gevaar voor elkaar.

Het IUCN NL Landaankoopfonds

Al meer dan 20 jaar dragen we via ons Landaankoopfonds bij aan het uitbreiden, verbinden en veiligstellen van leefgebieden voor bedreigde diersoorten. We stellen natuurorganisaties overal ter wereld in staat om bedreigde stukken natuur aan te kopen. Door op strategische plekken land aan te kopen, kunnen zij kerngebieden veiligstellen en geïsoleerde stukken habitat weer met elkaar verbinden.

Meer weten?

Marc Hoogeslag
Senior Expert Nature Conservation
Frederique Holle
Expert Environmental Justice