Headerfoto: Troschels boomkikker in Ecuador © by Fabian Rodas

In 20 jaar hebben we 135 projecten gefinancierd die samen nog veel meer bedreigde plant- en diersoorten beschermen. Hieronder vind je een selectie van de verhalen, video’s en andere materialen over de projecten die gesteund werden door het IUCN NL Landaankoopfonds. Volg ons voor regelmatige updates op Instagram en Twitter.

Makkelijk te delen:

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Verhalen over het Landaankoopfonds

Koen de Geus, ook bekend als de fietsende vogelaar, trok op de fiets door Midden- en Zuid-Amerika. Tussen Cancun en Lima bezocht hij meerdere projecten van het Landaankoopfonds en zag hij het werk van de natuurorganiaties met zijn eigen ogen: ‘Ik heb gezien dat één persoon het verschil kan maken.’

De urgentie om de natuur te beschermen is groter dan ooit: 1 miljoen plant- en diersoorten zijn met uitsterven bedreigd. Belangrijke oorzaken daarvan zijn verlies en fragmentatie van leefgebied. Door op strategische plekken stukken grond aan te kopen, kunnen we de habitat van bedreigde diersoorten herstellen en beschermen.

Soorten redden door leefgebied te beschermen en te verbinden? Het werkt! Sinds 2001 stellen we natuurorganisaties in staat om bedreigde stukken natuur aan te kopen om het leefgebied van bedreigde soorten te beschermen. Uit bijna 100 aanvragen selecteerden we dit jaar deze projecten in Mexico, de Filipijnen en Brazilië.

Wil je ook bijdragen?

Wil je het IUCN NL Landaankoopfonds steunen of ken je iemand die hier interesse in heeft? Voor vrijblijvende informatie kun je contact opnemen met Hanneloes Weeda. Direct doneren kan via onze website.

Hanneloes Weeda
Grants and Funding Manager
Telefoon: 020-3018246