Deel

Pagina delen met AddThis

Win kaarten voor de documentaire Sidik en de panter

31 augustus 2020

In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt Sidik als een pelgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter. Mocht de panter hier inderdaad gesignaleerd worden, dan zou dat betekenen dat het hele gebied als beschermde natuur wordt aangemerkt. Vanaf 10 september is de documentaire Sidik en de panter te zien in filmtheaters in heel Nederland. IUCN NL mag 3x twee vrijkaarten weggeven.

Sidik is er van overtuigd dat de Perzische panter, na lange tijd van oorlog en vernietiging, terugkeert naar het ruige berglandschap van Koerdistan. Mocht de panter hier inderdaad gesignaleerd worden, dan zou dat betekenen dat het hele gebied als beschermde natuur wordt aangemerkt. Voor Sidik betekent het ook dat zijn geboortegrond dan eindelijk beschermd is.

De Perzische panter (Panthera pardus saxicolor), ook wel Perzische luipaard genoemd, is een bedreigde diersoort. Middels het landaankoopfonds ondersteunde IUCN NL de natuurorganisatie Nature Iraq, die het voor elkaar kreeg om het eerste beschermde gebied van Koerdistan op te richten: het Qara Dagh reservaat. Het reservaat telt zo’n 2300 hectare en vormt het leefgebied voor de Perzische luipaard.

Win kaarten

IUCN NL mag drie keer twee vrijkaarten weggeven voor Sidik en de panter.

Kans maken? Stuur uiterlijk 7 september een email naar doris.schyns@iucn.nl, onder vermelding van ‘Winactie Sidik en de panter’.

De winnaars krijgen op 9 september bericht.

Meer weten?

Voor meer informatie over de film en de deelnemende theaters, zie:

DeelPagina delen met AddThis

Meer artikelen van: Marc Hoogeslag