Webinar: Hernieuwbare energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen

We moeten op korte termijn overstappen van fossiele naar hernieuwbare energie om klimaatverandering tegen te gaan. Tegelijkertijd bestaan er in de keten van hernieuwbare energie risico’s op negatieve effecten voor mens en natuur. Op 7 september spreekt IUCN NL’s Heleen van den Hombergh tijdens een webinar kort over dit onderwerp. Dit webinar  wordt georganiseerd door de SER en het Danish Institute for Human Rights.

Headerfoto: Valley of windmills © Appolinary Kalashnikova on Unsplash

Het webinar geeft inzicht in de risico’s op het gebied van mensenrechten en natuur in de toeleveringsketens van hernieuwbare energie wereldwijd. Ook biedt het de meest recente informatie over de stappen die genomen kunnen worden om deze risico’s aan te pakken door het toepassen van due diligence (gepaste zorgvuldigheid).

Impact op de natuur

Heleen van den Hombergh, lead responsible value chains bij IUCN NL, zal tijdens het webinar inzoomen op de impact die hernieuwbare energie heeft op de natuur. Zo loopt de natuur risico op aantasting bij de winning van mineralen en metalen die worden gebruikt voor de energietransitie, of bij plaatsing van hernieuwbare energieprojecten.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor:

  • Bedrijven in de wind- en zonne-energiesector uit Nederland, Europa en daarbuiten, financiële instellingen die hernieuwbare-energieprojecten financieren, publieke en private besluitvormers en organisaties die betrokken zijn bij hernieuwbare energie , en andere belanghebbenden die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.
  • Iedereen die meer wil weten over de huidige en potentiële uitdagingen op het gebied van mensenrechten en milieu in de hernieuwbare energiesector en de bestaande oplossingen om die uitdagingen aan te pakken.

Meer informatie

Het webinar vindt plaats op woensdag 7 september van 15:00 – 16:30 uur. Meer informatie over het programma en het registratieformulier is te vinden op de eventwebsite.

Meer informatie?